Dans linkjes

BWC-THUNDERBIRDS

Wij zijn Maria & Toon, wij dansen al geruim een aantal jaren en delen graag onze passie. Inmiddels zijn we overal bekend door onze 2e plaats van de SBS dans marathon. Onze manier van les geven is in groepsverband, is persoonlijk en hebben aandacht voor zowel de beginnende als de gevorderde dansers.

The Boogie Academy is misschien wel de leukste dansschool van Nederland. Hier krijg je op een begrijpelijke manier dansles. De dansen die wij onderwijzen zijn Boogie Woogie, Swing en Rockabilly jive.

Wij zijn een dansclub met als motto.. lekker dansen en zoveel mogelijk mensen lekker laten dansen op heerlijke muziek.

Wij geven danslessen in Collegiate Shag en Blues, maar de meeste lessen die wij geven zijn Lindy Hop met een vleugje Boogie Woogie. Dit zijn originele swing dansen uit de jaren ’30 en ’40.

We dansen al bijna ons hele leven, na Ballroom (Dorrie als docent) en 12 jaar Salsa ontdekten we in 2005 Lindy Hop. Om ons enthousiasme voor de dans over te brengen op anderen zijn we in 2010 gaan lesgeven.

In 2008 voegden we een nieuwe dans aan ons repertoire toe: Balboa. We bezochten vele Balboa workshops over de hele wereld, niet alleen met als doel ons dansen te verbeteren, maar ook om onze vele dansvrienden te ontmoeten.

We geven les in Balboa sinds 2013. Onze Balboa lessen richten zich met name op het plezier in de dans, veel interactie met onze studenten en focus op techniek.